باید ها و نباید ها در طراحی قالب وردپرس

دسته بندی ها : آموزشگاه, کد ها و هک ها 20 مارس 2013 خانه وردپرس 1881 بازدید

598972

آنچه در این مقاله می خوانید نتیجه بررسی گروه وردپرس با طعم فارسی در مورد بایدها و نبایدها و نقاط ضعف و قوت یک پوسته وردپرس خوب است. بنابراین خوشحال می شویم اگر شما نیز با نظرات تان به کامل تر شدن این مطلب کمک کنید. نکته دیگری نیز که باید در همین ابتدای بحث بگوییم این است که فرض می کنیم همه ما قوانین کپی رایت را به خوبی درک کرده ایم و در صورت نیاز داشتن به یک قالب وردپرس، آن را خودمان طراحی کرده یا از یک شرکت یا گروه طراحی قالب وردپرس (پوسته) خریداری می کنیم. (مطمئنیم که شما مخاطبان عزیزِ  نیز جزو همین افراد قانون مدار و توسعه یافته از لحاظ فرهنگ وب هستید.)

حال بیایید بحث اصلی مان را آغاز کنیم؛

در طراحی پوسته وردپرس، چه ویژگی هایی را باید در نظر داشت تا “کامل” تلقی شود؟

ما در این مقاله در مورد نبایدها هم صحبت خواهیم کرد.ویژگی هایی که در لیست زیر بیان شده از نظر ما مهم ترین ویژگی هایی است که باید در هر قالب کاملی وجود داشته باشد:

۱ – انواع فهرست (منو)

امکان “فهرست ها در ورپرس” امکانی است که همین اواخر اضافه شد وبدین ترتیب است که شما هر نوع محتوایی را می توانید در قالب “منو” به کار ببرید و هر طور که بخواهید آنرا لینک دهید.

۲ – بکارگیری ابزارکها در پوسته

هنوز هم بسیاری از قالب های وردپرسی هستند که از ابزارک پشتیبانی نمی کنند. یعنی امکان استفاده از ابزارک یا همان ویدجت – ویجت (Widget) را ندارند. امکانی به نام ابزارک شما را قادر می سازد تا بدون دست بردن در کدهای قالب، هر نوع محتوایی را در مکان های از پیش تعریف شده قرار دهید. مانند آخرین مطالب، آخرین دیدگاهها، نوشته های محبوب و انواع مختلف ابزارک ها که می توانید در مخزن وردپرس فارسی یا وردپرس انگلیسی به آنها دسترسی داشته باشید.

۳ – امکان نظردهی (کامنت) برای انواع نوشته (محتوا)

امکان گذاشتن کامنت یا دیدگاه در کنار نمایش پینگ و بازتاب در سایت، یکی از آن مواردی است که به جذب مخاطب می انجامد و همچنین در برخی موارد موجب افزایش بازدید سایت شما می شود. این امکان هم اکنون در پوسته های مختلف وجود دارد اما نوع نمایش آن و نیز چیدمان انها مهم است.

۴ – امکان نمایش مشخصات کاربری (در صورت لزوم)

خوب است که در کنار محتوای هر نوشته، مشخصات نویسنده آن نیز نمایش داده شود. البته این امکان بیشتر در وب سایتهای خبری و مجله و چند کاربره کاربرد دارد. اما حداقل لینک به نوشته های نویسنده مطالب کاری ساده است که آن نیز به سلیقۀ شما بستگی دارد. اما بدانیم که این نیز نوعی ایجاد لینک است که می تواند مفید باشد.

۵ – نمایش صحیح نام نوشته، نام سایت، توضیح سایت و تاریخ و دسته بندی مطالب

هنوز در بسیاری از قالب های وردپرس میبینیم که تاریخ مشکل دارد. منظور تاریخ مطالب است! مثلا تاریخ یا به صورت بهم ریخته است و یا ساعت را فقط نشان میدهد یا تاریخ به صورت میلادی است که البته گاهی به دلیل عدم استفاده از افزونه جلالی نیز هست. اما در کل نمایش یک سری اطلاعات که در شماره ۵ عنوان شده است مفید است و گاهی واجب.

۶ – کارکرد تمامی امکانات ویرایشگر دیداری وردپرس در قالب

بسیاری از قالب های وردپرس از امکاناتی مثل نقل قول، لیست های مرتب  و شماره بندی، کد و … پشتیبانی نمی کنند. یعنی در سی اس اس آنها چنین چیزهایی تعریف نشده است. حتی راست چین و چپ چین و وسط چین نیز کار نمی کند که این کمی ناراحت کننده است. مثلا برخی از کاربران به ما مراجعه می کنند و از اینکه دکمه های “راست چین و چپ چین” در قالبشان کار نمی کند شاکی هستند. اینها در فایل استایل پوسته باید تعریف شود. به همین سادگی.

۷ – امکان استفاده از تصویر سربرگ و پس زمینه (در قسمت نمایش)

وردپرس همین اواخر امکان انتخاب پس زمینه و سربرگ یا همان تصویر هدر را به قسمت نمایش آورد تا کاربران به سادگی بتوانند خودشان هر تغییری خواستند را اعمال کنند. البته این تغییر گاهی بهتر است انجام نشود؛ زیرا ظاهر سایت را خراب میکند. اما در عین حال استفاده از این موارد تا حد امکان خوب و مفید است و احترام به مشتری است (!)

۸ – قرار دادن لینک به شبکه های اجتماعی

هم اکنون شبکه های اجتماعی سهم عمده ای را در بازدیدهای یک وب سایت می توانند داشته باشند. لذا تعبیه آیکون های شبکه های اجتماعی در جایی مناسب در پوسته خیلی خوب است. چه وبلاگ و چه وب سایت به این مورد نیاز دارند.

۹ – پلن های مختلف تبلیغاتی در قالب

بسته به نیاز یک مدیر سایت، می بایست پلن های تبلیغاتی مختلف در هر سایتی تعبیه شود تا بخشی از هزینه های وب سایت جبران شود. اگر هم سایت به کار تبلیغاتی مشغول است، این مورد واجب می نماید.

۱۰ – کدنویسی Valid و اصولی

چرا ولید بودن مهم است؟ مشخص است. ولید بودن نشان می دهد که کدنویسی به صورت صحیح انجام شده است. مثلا در نظر بگیرید که شما ساختمانی ساخته اید اما ستون دیوار را در جایی نامناسب قرار داده اید. ساختمان در این حالت بالا می رود و همه چیز مرتب است اما کار اصولی نیست و در صورت بروز مشکل، ممکن است همین ستون ساختمان را خراب کند. کد نویسی ولید یعنی XHTML استاندارد و بر اساس اصول و قوانین مرجع.

۱۱ – سرعت مناسب لود قالب

این هنر کدنویس و طراح است که قالب شما را طوری طراحی و کدنویسی کند که از بالاترین سرعت ممکن برخوردار باشد. این نکته تاثیر بسزایی در بازدید وب سایت و نیز ایندکس در موتورهای جستجو دارد و در کل بر سئوی سایت شما تاثیرگذار خواهد بود.. سعی کنید یکی از ملاک هایتان گرافیک فوق العاده زیاد نباشد بلکه سرعت و کدنویسی صحیح اولویت بالاتری داشته باشند.

۱۲ – استفاده از پست تایپ در صورت نیاز

یکی از ویژگی های جدید و فوق العاده مهم وردپرس، ایجاد “پست تایپ” می باشد. (این ویژگی را بطور جامع و کامل در نوشته شرح و استفاده از ویژگی حرفه ای Post Type وردپرس (پست تایپ) توضیح دادیم.) این خصیصه که کار فردی که با سایت وردپرسی شما کار می کند را بسیار آسان می کند، باید در صورت نیاز (واجب نیست!) در پوسته تان منظور شده باشد.

۱۳ – استفاده از زمینه های دلخواه در موارد خاص

گاهی نیاز است که چیزی مثل لینک دانلود یا متنی خاص در جایی از نوشته به نمایش درآید. دیده ایم که برخی افراد به صورت دستی و هر کجای نوشته که دلشان خواست این کار را به سختی و با مشقت انجام می دهند اما یک پوسته وردپرس خوب پوسته ای است که همه چیز آن مرتب و در جای خود باشد. استفاده صحیح از زمینه های دلخواه در وردپرس، کار را برای نویسنده بسیار راحت می کند و دیگر نیازی نیست که مثلا برای قرار دادن لینک دانلود نرم افزاری خاص، یکی یکی بنویسد “قسمت اول – قسمت دوم و …” و سپس آنها را لینک دهد و از این حرفها.

لیست فوق شامل الزامات یک پوسته خوب (از نظر ما) بود. حال به نباید ها نیز اشاره ای کوتاه داریم. آنچه که نباید در یک پوسته وردپرس وجود داشته باشد به شرح ذیل است :

  • طرح کپی برداری شده (از لحاظ گرافیک)
  • کدنویسی شلوغ و نامرتب
  • باکسهای اندازه دار (باکسها در سایت باید بازشو باشند تا هر اندازه متن را در خود جای دهند)
  • تصاویر با حجم بالا برای بک گراندها
  • عدم استفاده از css وقتی که میشود از آن بهره برد
  • استفاده بیش از حد از جملات شرطی برای مشخص کردن صفحه جاری
  • عدم بکارگیری امکانات جدید وردپرس (مثلا قدیم wp_list_page بود که اکنون جای خود را به wp_nav_menu داد.)
  • استفاده از نرم افزارهای آماده طراحی قالب وردپرس

امیدواریم که این مطلب به کارتان بیاید و اگر تصمیم به سفارش طراحی پوسته وردپرس دارید، قبلا این موارد را با طراح خود در میان بگذارید و حتی اگر شده مبلغی بیشتر بپردازید اما کاری حرفه ای و اصولی تحویل بگیرید. ما به عنوان یک دوست که شاید گاهی بتوان با وی همفکری کرد در خدمتتان هستیم. به امید روزی که کار طراحی قالب وردپرس در کشور و در وب فارسی به صورت یک فرهنگ در آید و کار کپی برداری به کلی از ریشه خشکانده شود. تجارت بدون هزینه معنایی ندارد. سایتی که به فکر درآمد باشد نیز بدون یک قالب حرفه ای فایده ندارد.

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

    این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

    لینک کوتاه :
    0